SERVICII

Analiza si Psihoterapie

Psihoterapia

Legea nr. 487 din 11 iulie 2002 specifica ca psihoterapia este un serviciu specializat care asigura ingrijiri de sanatate mintala.

Colegiul Psihologilor din Romania defineste psihoterapia ca intervenţia psihologică realizată ştiinţific şi în spirit umanist în scopul promovării sănătăţii, optimizării, autocunoaşterii şi dezvoltării personale, în scopul modificării factorilor psihologici implicaţi în tulburările psihice, psihosomatice şi în tulburările somatice şi în situaţii de risc.

Analiza psihologica

Desi nu este inca recunoscuta ca specializare in Romania este o forma de interventie superioara consilierii si psihoterapiei psihologice. Este forma de interventie a specialistilor cu formare psihodinamica si analitica.

Analiza psihologica este o forma speciala de psihologie care se distinge de alte specialitati prin corpul sau de cunoastere si prin forma intensa de tratament. Tinteste catre schimbarile si modificarile structurale ale personalitatii analizandului. Analiza psihologica promoveaza constientizarea elementelor inconstiente ale  modelelor repetitive si dezadaptative emotionale si de comportament, permitand elementelor anterior inconstiente ale Sinelui  sa devina integrate prin promovarea functionarii optime, vindecare si expresivitate creativa.

Evaluare Psihologica Clinica

Psihologia clinică studiază şi intervine asupra factorilor psihologici cu relevanţă pentru stările de sănătate şi de boală.

In cazul de fata evaluarea psihologica clinica face referire la actiune de psihodiagnostic ce cuprinde:

  1. Evaluare subiectiv-emotionala;
  2. Evaluare cognitiva;
  3. Evaluare comportamentala;
  4. Evaluare bio-fiziologica;
  5. Evaluarea personalitatii si a mecanismelor de coping/adaptare/defensive;
  6. Evaluarea dezvoltarii psihologice.

Costul final al unei evaluari poate varia in functie de numarul de sedinte de evaluare.